Ja mam tak włączone i ani policaje nie zwracają na to uwagi (póki się nie świecą postojówki razem z przeciwmgielnymi), ani nic nie zrobiła z tym stacja diagnostyczna podczas przeglądu - a sprawdzali działanie "dziennych" oraz postojówek czy świecą osobno.
[O2] Halogeny jako światła do jazdy dziennej przy właczniku
Zwiń
X
-
Ja też tak mam i nic niezgodnego nie zauważyłem
Czujnik zmierzchu sam zapala mijania kiedy potrzeba i o to mi chodziło, aby włącznik świateł był cały czas na auto i żebym nie musiał go dotykać...
Inny temat to taki, że o "dziennych halogenach" jest już na forum kilka tematówO2 skradziona - szukam nowej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez alfeeZamieszczone przez pawel.jsMożna coś takiego zrobić VAG-iem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeckJa mam tak włączone i ani policaje nie zwracają na to uwagi (póki się nie świecą postojówki razem z przeciwmgielnymi), ani nic nie zrobiła z tym stacja diagnostyczna podczas przeglądu - a sprawdzali działanie "dziennych" oraz postojówek czy świecą osobno.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pawel.jsPodoba mi się pomysł, ale zupełnie nie rozumiem o co chodzi z tym trybem amerykańskim?
[ Dodano: Pon 25 Kwi, 11 00:05 ]
Zamieszczone przez HivInny temat to taki, że o "dziennych halogenach" jest już na forum kilka tematów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KapuhyZamieszczone przez pawel.jsPodoba mi się pomysł, ale zupełnie nie rozumiem o co chodzi z tym trybem amerykańskim?
[ Dodano: Pon 25 Kwi, 11 00:05 ]
Zamieszczone przez HivInny temat to taki, że o "dziennych halogenach" jest już na forum kilka tematówO2 skradziona - szukam nowej
Komentarz
-
-
Witam,
Mam do Was prośbę... włączyłem halogeny jako dzienne, mam tryb skandynawski... po zakodowaniu halogenow, świeciły się halogeny i mijania bo ustawiłem ściemnienie dziennych na 80% a okazało się, że ta opcja ściemnia tylko światła mijania. Pogrzebałem trochę światła dzienne dałem na 0 a halogeny na 40% i działa jak powinno... W nocy halogeny świecą mocno a tryb dzienny dużo słabiej. Tyle, że jest małe ale... Świecą mi się postojówki niestety... jak to wyłączyć? włączyć tryb amerykański zamiast skandynawskiego? da się na skandynawskim w opcji dziennej za pomocą halogenów wyłączyć postojówki?
Pozdrawiam
Tomek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Shreqwłączyć tryb amerykański zamiast skandynawskiego? da się na skandynawskim w opcji dziennej za pomocą halogenów wyłączyć postojówki?O2 skradziona - szukam nowej
Komentarz
-
-
Przyłączę się do tematu. Jest na rynku urządzenie, dzięki któremu uzyskuje się efekt o którym piszecie (halogeny o zmniejszonej sile świecenia w funkcji świateł dziennych) oraz moża włączyć opcję doświetlania zakrętów co w O2 przed FL chyba nie było dotąd możliwe, chyba że się mylę to poprawcie mnie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez HivDokładnie, w trybie amerykańskim przestaną ci świecić postojówki. Nie bardzo rozumiem zabiegi które robiłeś wcześniej ale pewnie dlatego, że ja mam włącznik na auto cały czas a światłami steruje czujnik zmierzchu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej1962Zamieszczone przez HivDokładnie, w trybie amerykańskim przestaną ci świecić postojówki. Nie bardzo rozumiem zabiegi które robiłeś wcześniej ale pewnie dlatego, że ja mam włącznik na auto cały czas a światłami steruje czujnik zmierzchu.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
W amerykańskim nie świecą się postojówki.
Nie wiem jakim cudem, ale masz jakąś hybrydę obydwu trybów skoro gasną ci po zaciągnięciu ręcznego ale świecą również postojowe. A z tyłu też świecą? Bo w amerykańskim tył nie świeci.Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez alfeeNie wyłączył skandynawskiego :-) są oba włączone :-)Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Panowie, żeby była jasność. Włącznik w pozycji "0" kluczyk przekręcony lub silnik uruchomiony świecą mijania. Zaciągnięcie ręcznego powoduje ich zgaszenie. Świeciły tylko mijania. Przełącznik w pozycję postojowych - gasną mijania zapalają się postojowe. W tym momencie pociągnięcie na halogeny z przodu powoduje ich zaświecenie. Są włączone i halogeny i postojowe. Nie mam możliwości załączenia samych halogenów. Albo z postojowymi albo z mijania. Przy załączonych mijania jest doświetlanie zakrętów a ręczny nie gasi świateł.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej1962Panowie, żeby była jasność. Włącznik w pozycji "0" kluczyk przekręcony lub silnik uruchomiony świecą mijania. Zaciągnięcie ręcznego powoduje ich zgaszenie. Świeciły tylko mijania. Przełącznik w pozycję postojowych - gasną mijania zapalają się postojowe. W tym momencie pociągnięcie na halogeny z przodu powoduje ich zaświecenie. Są włączone i halogeny i postojowe. Nie mam możliwości załączenia samych halogenów. Albo z postojowymi albo z mijania. Przy załączonych mijania jest doświetlanie zakrętów a ręczny nie gasi świateł.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
Komentarz